Hem Om kliniken Behandlingar Prislista Boka tid Kontakt

Plasmalift fibroblast, Purebeau


Bakgrund

Plasmalift är en ny, non-kirurgisk behandling till uppstramning och lyft av huden.

Detta kan behandlas med plasmalift

Tunga ögonlock
Påsar under ôgonen
Argrynk
Rynkor rundt munnen
Kråksparkar
Rynkor framför örat
Huduppskramning i ansiktet och hals
Lös hud och bristningar på kroppen.

Behandlingen utförs utan att skära eller sy i huden. Behandlingen fungerar vid att luftmolekyler i huden ioniseras och vatten från huden förångas och medför att huden drar ihop sig och lyftes. När hudens gasser ioniseras uppstår en mikro-plasmastrål som kan ses som ett litet blixt av ljus mellan handstycket och huden.

Före behandlingen

För du möter upp på behandling skal du ha varit på en gratis förundersökning. Du ska gärna använda en hög solfaktor två veckor före behandling. Detta för att undvika hyperpigmentering.

Det rekommanderes att möte till behandlign utan make-up. Innan plasmalift påföras en lokalbedövande kräm i 30-45 minuter. Behandlingen lämnar kvar mörka skorpor på huden. Behandling av övre ögonlock tar ca. 30 minuter, behandling av stora områden kan ta upp till 2-3 timmar. Efter behandling kyles huden och det läggas en fuktgivande mask.

Efter behandling

Du ska undvika för mycket beröring av det behandlade område, tvätta huden med mild tvål och lägga fuktgivande masker de första dagar. Du mottagar mera noggranna instruktioner i förbindelse med behandlingen. Skorporna kan maskeras med make-up efter två dagar. Undvik att röra/irriteras huden efter behandlingen eftersom det kan medföra infektion.

Svullnad, rodnad och lätt smärta i det behandlade område är normalt, och är mest uttalat de första två dagar, men försvinner inom fem dagar. Lätt rodnad kan var kvar upp till 3-12 veckor och är normalt. Skorpor på huden lossnar sig inom ca: fem dagar. Person med mörkare hudtypor tex från Mellanösten har mindre risk för pigmentering av huden i förbindelse med behandlingen. Behandling av mycket mörka hudtypor avrådes.

Om du upplevar kraftig rodnad, dunkande smärtor, pus eller feber, ska du kontakta kliniken eller egen läkare.

Tillstånd och sjukdomar som gör att du inte får behandlas

Gravida och ammande, hudinfektion i området som ska behandlas, ex. Hudcancer, användning av ljuskänslig mediciner (isotretinoin, tetracyklin, Locesherb, etc.), användning av blodförtunnande medel, sjukdomar med immunförsvar eller blödningsrubbning, tendens att keloid ärrbildning eller för hyperpigmentering i AR, hjärtsjukdom, operation inom de senaste 6 månaderna. Allergi mot anestesi (lidokain) ska rapporteras.

Resultat

I områden med lös hud, t.ex., övra ögonlocket, vill ett omedelbart lyft av huden vara synligt. Huden vill vara svullan efter behandling och det är inte förrän svullnaden har försvunnit att resultaten kan bedömas – tidigast efter 4-6 veckor vid behandling av ögonlock.
Behandlingar kan upprepas efter 1-2 månader. Vid behandling av mycket voluminösa ögonlock, bör man upprepa behandlingen för mest optimale resultat. Likadan kräver djupare ärr på huden och mycket rynkat hud upprepad behandling. Varaktigheten är upp till 2 år, men beror på livsstil och genetik.

1
2