Botox - mot svettningar

Att använda botox mot svettningar är en väl beprövad metod. Botoxen gör så att nervsignalerna hindras från att nå fram till svettkörtlarna. Genom att du blir av med svettningarna kommer det också leda till en förbättrad livskvalitet

Medicinsk behandling av Hyperhidros

Vår legitimerade läkare utför alla behandlingar. En behandling med Botox håller i 2-6 månader, för längre hållbarhet behöver behandlingen göras regelbundet. Hör gärna av dig för en konsultation och läs mer längre ner om själva behandlingen, biverkningar och eventuella komplikationer.

Detta kan du behandla med Botox

  • Armhålor.
  • Ansikte.
  • Mindre områden på kroppen.

Om botox

Botolunim toxin A är ett läkemedel som blockerar musklernas förmåga att dra ihop sig för att släta ut och ta bort rynkor och oönskade linjer. Det används också till att göra mindre lyft i olika delar av ansiktet

På Bech Kliniken använder vi Vistabel, som produceras av läkarmedelföretaget Allergan. Det är det säkraste och mest genomtestade medel på marknaden, och har varit använt medicinskt i mer än 60 år och runt 30 år inom kosmetik.

För att få göra behandling med botox

Du ska ha fyllt 18 år, får inte vara gravid eller ammande, inte ha specifika allergier eller nervsjukdomar (detta kontrolleras i detalj före behandling). Du får inte ha någon infektion eller inflammation i det behandlade området. Berätta också för oss om du nyligen har blivit opererad eller ska opereras.

Viktig information om botox

Före behandling med Botox rekommenderas en noggrann konsultation för att ta fram den bästa lösning för dig och säkra att du inte har sjukdom eller tillstånd som hindrar behandling.

Vid behandling av armsvett rekommenderas det att raka armhålor 2-3 dagar före behandlingen dock inte på behandlingsdagen. Området desinfieras och med en fin nål ges det runt 20 injektioner ytligt på behandlingsområdet. Det tar ca 10 minuter. Behandling i armhålorna ger i de flesta fall väldigt lite smärta. Alla behandlingar utförs med bedövningskräm 30 minuter före själva botoxinjiseringen. Effekten kan du märka redan efter 2-3 dagar och behandlingen håller i sig 5-6 månader innan den behöver upprepas.

Jag rekommenderar en kontrollavtal efter ca: 14 dagar där vi kan utvärdera resultaten och eventuellt göra en mindre korrektion om det behövs. Denna kontroll är gratis.

Du kan fortsätta dina normala rutiner / arbete omedelbart efter behandlingen eftersom det sällan vill vara synliga spår efter behandlingen. Undvik att beröra det behandlade område i några timmar då det kan sprida produkten och medföra infektion. Undvik hård fysisk aktivitet samma dag. Smink kan användas efter ett par timmar efter behandlingen.

Effekten av botoxbehandling är ca: 2-6 månader. Verkningen vill ofta förlängas desto flera gånger du blir behandlad. Om du stannar av med behandlingen vill ditt utseende och muskler långsamt återvända till utgångspunkten och behandlingen är därför inte permanent.

Frekvent:
Små blåmärken och lätt ömhet på injektions stället försvinner efter 1-5 dagar och kan täckas med smink

Mindre frekvent:
Spännings huvudvärk i upp till några veckor efter behandling. Detta inträffar mest efter första behandling med Botox som musklerna “kämpar” för att arbeta som de brukar.
Hematom/blåmärke som kan pågå i upp till 1 vecka.
Infektion i huden
Tillfällig svullnad runt ögonen
Hängande ögonlock, försvinner under 1-4 veckor

Sällan:
Långvarig huvudvärk i flera månader, inte kroniskt.

De mindre frekventa biverkningarna och komplikationer uppträder hos mindre än 1% och är temporära. Inga allvarliga eller långsiktiga biverkningar har observerats över hela världen med Botox behandling.

Om du upplever andra biverkningar än de vanliga, vi är alltid redo att hjälpa dig. Kontakta oss i tveksamma fall eller osäkerhet.