Filler - slät och symmetrisk utan kirurgi

Med filler kan du få ett föryngrat ansikte, gladare mungipor, fylligare kindben, mindre synliga ärr, mer markerad käklinje. Vi använder marknadens säkraste produkter och behandlingen utförs av vår legitimerade läkare.

Filler med Juvederm & Belotero

På Bech Klinikken använder vi Juvederm och Belotero. Dessa produkter integreras vackert i huden och är bland de mest grundligt testade och säkra på marknaden. Det är en gelé som består av vatten och hyaluronsyra, som naturligt finns i vår bindväv. När den injiceras i huden, kommer den att ge en omedelbar effekt på rynkor, volymförlust och eventuellt hudkvalitet.

På längre sikt kan fillern stimulera din egen huds produktion av elastin och kollagen,så att effekten förlängs. Flera av produkterna är crosslinked för längre hållbarhet och vissa innehåller lokal bedövning,

Detta kan behandlas med Filler

 • Förstoring eller föryngring av läppar.
 • Reducera små rynkor runt munnen, hakan och kinderna.
 • Minska gränsen mellan näsa och mun (nasolabialafåror).
 • Minska ner-vända/sura munnen.
 • Högre kindben.
 • Reducera mörka ringar och påsar under ögonen.
 • Mer markerad käklinje.
 • Forma och definiera hakan.
 • Minska nedfallet i tinningen.
 • Minska ärr.
 • Föryngra och lyfta örsnibben.
 • Ge allmän hudförbättring i ansiktet, halsen, deacolité och händer.

Viktig information om filler

Innan du bestämmer dig för behandling med filler rekommenderar jag en grundlig konsultation för att ta reda på hur vi bäst kan hjälpa dig att uppfylla dina önskemål. Det är viktigt att du förstår vilka biverkningar och komplikationer som behandlingen kan medföra. 

Läs mer nedan.

Innan behandlingen, kommer du att fylla i några skriftliga frågor för att säkerställa att du kan genomföra behandlingen.

Området desinficeras och fillern injiceras med en tunn nål i huden. Beroende på vilket område som behandlas, kommer det att placeras i olika nivåer av huden och i underliggande vävnader. Om du får behandling med Skinbooster för allmän föryngring och utjämning av ett område, kommer en mycket liten mängd av produkten bli injicerad i huden med ca 5 mm mellanrum i hela området. Efter behandlingen kommer du att få vila lite. Ca 2 veckor efter din behandling är du välkommen på en efterkontroll för att säkerställa att resultatet är  vad du önskat.

Undvik hård fysisk aktivitet  samma dag.
Undvik även att massera området ( risk att produkten löses upp eller flyttar på sig då).
Vidrör inte området på 4 timmar efter behandling, då det är risk för infektion. 

Du kan använda make-up 4 timmar efter behandlingen.

Hållbarhetstiden för filler beror på det område som behandlas, hur mycket mimik du har i området, hur snabbt du bryta ner produkten och valet av produkt. Varaktigheten kommer att vara cirka 3–18 månader. Kortaste hållbarhet är i läppar, längsta i bland annat kindben. Förutom den direkta volymökningen och fyllningen som fillern ger, kommer den också att stimulera din egen vävnad för att producera fyllighet, vilket ofta ger en förbättring/lyft även efter det att produkten är helt ur kroppen.

Är du minsta osäker eller orolig är du välkommne att kontakta oss.

Frekvent:
Små blåmärken vid injektionsstället, försvinner under 1-5 dagar.
Svullnad i området, kan pågå i upp till 14 dagar.
Ömhet i området, kan pågå i upp till 7 dagar.

För frekventa biverkningar är det inte nödvändigt att ta kontakt med kliniken, men du är välkommen att göra det om du känner dig orolig

Mindre frekvent:
Hematom/blåmärke, kan pågå i upp till 2 veckor.
Liten hårdhet/bucklor i det behandlade området, ofta krympande efter 1-2 veckor.
Herpesutbrott (munsår).

Kontakta oss för undersökning och behandling.

Sällan:
Infektion.
Hyper/hypopigmentering (utvecklas ljusare eller mörkare hud i området).
Granulomer (hård bindevävskudde).
Asymmetri förflyttning av fillern.
Långvarig svullnad eller rodnad i området.

Kontakta oss för undersökning och behandling.

Mycket sällan
Blockering av blodtillförseln till ett område som kan orsaka hudnekros (huden dör).

Dessa är extremt sällsynta och kommer att inträffa under själva behandlingen eller några timmar därefter. Det bör nämnas att vi aldrig har upplevt några allvarliga biverkningar på våra patienter och att det har varit en världsomspännande erfarenhet av max 100 fall i alla år som filler använts.

Extremt sällsynt
Blindhet av ett öga eller blodpropp i hjärnan.

Dessa är extremt sällsynta och kommer att inträffa under själva behandlingen eller några timmar därefter. Det bör nämnas att vi aldrig har upplevt några allvarliga biverkningar på våra patienter och att det har varit en världsomspännande erfarenhet av max 100 fall i alla år som filler använts.

OBS Viktigt!
Du måste omedelbart ta kontakt med mig eller en akutmottagning om du upplever: -försämrad/dim syn på 1 eller båda ögonen. -onormal svår smärta i det behandlade området. -Blek eller grå hudfärg i delar av ansiktet. -Tecken på blodpropp i huvudet: hängande ansikte, tal svårigheter, minskad kraft i armar eller ben.